Skip to main content

Start bouwrijp maken van zuidelijk deel Stormpolderdijk

10 maart 2020

Dura Vermeer start woensdag 25 maart met het bouwrijp maken van het zuidelijk terreindeel op de Stormpolderdijk in Krimpen aan den IJssel. Dit is nog niet de feitelijke bodemsanering. Maandag 23 maart vindt over het bouwrijp maken een informatiebijeenkomst plaats.

Eind 2018 gaf het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Dura Vermeer de opdracht om het voormalige EMK-terrein, nu Stormpolderdijk geheten, te saneren en bouwrijp te maken. Na voltooiing van de werkzaamheden draagt het Rijk het terrein over aan de gemeente, die de herontwikkeling tot bedrijventerrein ter hand neemt.

20200310 bouwrijp maken


De werkzaamheden die in maart starten, vinden plaats op het deel van de Stormpolderdijk, waar in het verleden geen bedrijfsactiviteiten plaatsvonden. Dit betekent dat er niet wordt gewerkt in met olie- en teerproducten verontreinigde grond. Er treedt dan ook geen uitdamping van vluchtige stoffen of geuroverlast op, omdat deze stoffen op het zuidelijke terreindeel niet voorkomen. Ook wordt er geen verontreinigde grond van de locatie afgevoerd.

Wat wordt er gedaan?
Over ongeveer de helft van de oppervlakte van het projectterrein wordt het asfalt verwijderd. Vrijkomend asfalt en puin worden naar een verwerker afgevoerd. Voor de toekomstige kabels en leidingen en wegen worden sleuven gegraven, die met schoon zand worden aangevuld. De werkzaamheden duren tot de zomer van dit jaar.

Tijdens de bijeenkomst op maandag 23 maart is er informatie over de planning, de werkzaamheden en de mogelijke effecten daarvan op de omgeving. De inloop vindt plaats tussen 16:30 en 20:00 uur in de kantine van het bedrijvengebouw aan de Schaardijk 19, Krimpen aan den IJssel. Iedereen is welkom en aanmelden is niet nodig. Medewerkers van betrokken partijen beantwoorden graag de vragen.

Vragen kunt u per email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Voor vragen en klachten is er de omgevingstelefoon 06- 5359 9416.

U bent ook welkom op het projectkantoor van de opdrachtgever (beperkte openingstijden) aan de Schaardijk 54, Krimpen aan den IJssel.
Kijk voor de contactmogelijkheden op de contactpagina en voor meer informatie abonneert u zich op de digitale nieuwsbrief.