Skip to main content

Afscheid van het projectteam

"Ook ben ik veel te weten gekomen over alle technische aspecten die komen kijken bij deze bijzondere bodemsanering en welke monitoringsinstrumenten ingezet kunnen worden om de veiligheid en gezondheid van de omgeving te waarborgen. Dat was nodig om aan omwonenden uit te leggen wat de bodemsanering inhield. Daar kwam later de uitleg bij over de verbetering van de damwand en het innovatief onderzoek van onafhankelijk instituut Deltares en kennisinstituut KWR naar de waterzuivering van PFAS.

Dat was alleen mogelijk dankzij de collega’s van TTE Consultants, Geofoxx, Ingenieursbureau Krimpenerwaard en van Dura Vermeer, in het bijzonder Marco en Silvester. Bedankt voor jullie gedrevenheid bij dit project en de laagdrempelige uitleg bij alle technische details. Richard bedankt voor de mooie foto’s die ik mocht gebruiken; een beeld zegt meer dan 1.000 woorden! Uiteraard dank aan mijn teamgenoten van projectteam Stormpolderdijk en opdrachtgever IenW. Zonder jullie had ik deze klus niet kunnen klaren.

Een woord van dank in het bijzonder aan alle bestuurlijke partners en mijn communicatie- en woordvoeringcollega’s bij gemeente Krimpen aan den IJssel, provincie Zuid-Holland, het ministerie van IenW en Lisanne en Simone van TTE Consultants. En niet te vergeten Jojanneke en Sharon van Tappan met wie ik alle communicatiemiddelen heb kunnen ontwikkelen.

Bedankt ook aan de leden van de klankbordgroep die me met hun vragen scherp hielden en die door hun actieve betrokkenheid me hielpen om het resultaat voor ogen te houden: een bedrijventerrein voor de inwoners en ondernemers van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Het was fijn om met jullie te kunnen samenwerken en in de voorbereidingsfase dit project naar de start uitvoering te begeleiden.

Als de uitvoering klaar en het bedrijventerrein een feit is, kom ik natuurlijk graag langs. Reuze benieuwd naar het eindresultaat. Daarvoor is nog het nodige werk te doen. Dus schouders eronder & veel succes met de uitvoering!”, aldus Sabine.