Skip to main content

Calamiteitenoefening Stormpolderdijk op 9 april a.s.

8 april 2024

Aannemer Dura Vermeer organiseert een calamiteitenoefening op de Stormpolderdijk samen met de Veiligheidsregio Rijnmond op dinsdagavond 9 april rond de klok van acht uur. Het is een van de laatste stappen voor de start van de sanering van het voormalig EMK-terrein. Omgevingsmanager Marco Endert: ‘We zetten een calamiteit in scene. In zo’n geval is het goed dat iedereen zijn rol weet. Daarom wordt er geoefend. Weten de medewerkers in de hal wat ze moeten doen? Weten de hulpdiensten wat ze moeten doe? Hoe ze moeten aanrijden of welke kleding ze moeten aantrekken?'

Evaluatie en herhaling
De oefening wordt na afloop geëvalueerd met de commandant van de Veiligheidsregio Rijnmond. Endert: ‘Samen kijken we naar wat er goed ging en wat er beter kan. Daarna herhalen we de oefening en brengen we het geleerde in de praktijk’.

Vaker calamiteitenoefeningen in de toekomst
De ontgravingshal wordt tijdens de sanering meerdere keren verplaatst. ‘Elke keer als de hal is verplaatst, doen we ook een nieuwe calamiteitenoefening’, legt Marco uit, ‘aanrijroutes kunnen veranderd zijn, of spullen liggen op een andere plek. Door elke keer te oefenen, komen we niet voor verrassingen te staan’.

Geluidshinder
Een calamiteitenoefening kan zorgen voor geluidshinder voor omwonenden

aankondiging calamiteitenoefening Stormpolderdijk 2