Skip to main content

Werkzaamheden week 14 en 15

3 april 2024

Het werkterrein rond de hal en de laad- en loskade aan de Hollandsche IJssel wordt nog verder opgeruimd en voorzien van bouwwegen en overige infrastructuur (buizen en leidingen). Ook zullen de graafmachines en terminaltrekker worden aangevoerd.

Containers
Verder zullen de containers in april naar het EMK-terrein gevaren worden met een binnenvaartschip. Ze komen van de container terminal in Rotterdam Maasvlakte en zullen straks de verontreinigde materialen afvoeren. De grote draadkraan op de los- en laadkade zal de containers van het binnenvaartschip aftillen en op het voormalig EMK-terrein in opslag plaatsen. Dit kan geluidsoverlast veroorzaken.

Voorbereiding OPEN HUIS dagen
Volgende week gaan we aan de slag met het inrichten en opruimen van het werkterrein voor de twee OPEN HUIS dagen die we op 12 en 13 april organiseren. Donderdag 11 april gaan we de opbouw hiervoor doen. Op zondag de afbouw. Op 12 april vindt het OPEN HUIS plaats voor bodemprofessionals en de samenwerkingspartners en op 13 april het OPEN HUIS voor omwonenden. Voor dat laatste kun je je aanmelden via deze link.